info@homeopathie-consult.nl   |   035 - 53 36 448 / 06 - 30 92 62 52
Follow us :-

Homeopathie

Homeopathie is een effectieve natuurlijke geneeswijze, die zich richt op het stimuleren en versterken van het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam. Als dit zelfgenezend vermogen uit balans is, ontstaan er op korte of langere termijn klachten.

Om deze balans te herstellen en daarmee de klachten te genezen, wordt in de homeopathie gebruik gemaakt van diverse middelen. Op basis van het gelijksoortigheidprincipe wordt er voor middelen gekozen die bij gezonde personen precies die symptomen opwekken die men wil genezen bij een zieke.

Het resultaat maakt dat, met het inzetten van de juiste middelen, het lichaam actief wordt aangezet om het genezingsproces op gang te brengen. Hierdoor zorgt uiteindelijk het lichaam zelf dat de genezing zich voltrekt. Daarmee is homeopathie een uiterst subtiele geneeswijze, die zo min mogelijk de natuurlijke gang van zaken bij het beter worden verstoort.

Homeopathie geeft goede resultaten bij een heel scala aan zowel lichamelijke als psychische klachten. Het spreekt voor zich dat de behandeling speciaal op iedere individuele patiënt is afgestemd.

Om bij de homeopathische behandeling tot het voorschrijven van de juiste en meest effectieve middelen te komen, wordt gebruik gemaakt van de ziekteclassificatie. Deze methode van categoriseren houdt rekening met alle factoren die invloed hebben op het ontstaan van klachten. Het is daardoor een zeer inzichtelijke manier van werken. Meer informatie over homeopathie en ziekteclassificatie vindt u op klassiekehomeopathie.nl